Üzletünk KECSKEMÉTEN megnyitott, infók a menüben az Üzlet alatt! Decemberi Marvel Previews és DC Connect már megtekinthető ITT!

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)

Az előfizetési rendszer lehetővé teszi, a képregénysorozat előfizetésének beállítását és kezelését. Az előfizetéseket bármikor elindíthatod vagy lemondhatod. Csak annyit kell tenned, hogy bejelentkezel a profilodba felhasználóneveddel és jelszavaddal. Az „Előfizetések” alatt kezelheted a teljes előfizetéseidet. Az aktuálisan előfizetett sorozat az aktuális hónapban előrendelhető számmal indul.

Nincsenek határidők, kivéve az adott számig futó sorozatoknál (pl.: #1 – #6ig minisorozat). Az előfizetés mindaddig fut, amíg a rendelések ellenértéke időben átutalásra kerül. Amint nem érkezik be időben az átutalás, az előfizetés is véget ér és nem biztosított a következő szám megrendelése. Ha nem érkezett be az utalás határidőre az előfizetéseid inaktívak lesznek (értsd nem rendelünk képregényt neked) vagyis szüneteltetésre kerül. Ha ebben az esetben újra aktiválni szeretnéd a sorozatot, azt megteheted a profilodban az előrendelések alatt. Válaszd ki melyik előfizetésed szeretnéd újra aktiválni és onnantól újra megrendeljük neked a képregényt az adott sorozathoz. Persze ennek az is a feltétele, hogy a megrendelés ellenértéke jóváírásra kerüljön a számlánkon.

Ez általában a hónap első-második hete alatt történik, az előfizetések havonta egyszer kerülnek feladásra. Az előfizető a képregényeket nem az amerikai megjelenés napján, hanem a megjelenési hónapot követő hónapban és annak is az első heteiben kapja meg. (A képregénynek ide is kell érnie Amerikából)

Egyértelműen IGEN! Mivel az adatbázisunk nem tartalmaz minden eddig megjelent képregényt, ezért előfordulhat, hogy az általad keresett képregényt nem találod a webshopban. Az ilyen esetekhez készítettünk egy külön aloldalt ahol az ilyen igényeket le tudod adni. Az igény leadása után jelentkezni fogunk, hogy milyen lehetőségek vannak. Az oldalt a “Menü” alatt  találod.

Igen, erre is van lehetőség csak vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

A már kifutott sorozat, természetes inaktív lesz semmi egyéb teendőd nincs.

Szállítási megoldások: FoxPost és MPL.

  • FoxPost díja: 980 Ft
  • MPL szállítás díja súlytól és mérettől függ, ezt a szállítási infóknál elolvashatod, de 1900 Ft-ról indul.
  • Utánvételre képregényes tárolóeszközök esetében van CSAK lehetőség és 400 Ft a felára.

Amikor amerikai képregényeket előfizetéssel vásárolsz, árengedményt adunk neked a szokásos borító árhoz képest. Az előfizetéssel rendelkezők árelőnye 5% körül van a nem előfizetéssel vásárolt képregényekkel szemben. Tehát érdemes előfizetni az amerikai képregényekre!

2021 augusztusa óta a TELJES Previews katalógus kínálata megtalálható az előrendelések között, ez kb. 120-150 kiadó képregényeit jelenti.

Amerikában, keddenként és szerdánként vannak az új megjelenések. A két legnagyobb kiadó, Marvel és DC, havonta kb. 80-80db képregényt ad ki, ami minden hét keddjén vagy szerdáján úgy 20 képregényt jelent. Az egyes címek általában ettől eltérhetnek, vannak havonta ütemezésűek és kéthetente is, a népszerűbb címeknél. Ha egy képregény új sorozat indul, mondjuk márciusban, akkor a márciusi kiadás az 1. szám (#1), az áprilisi kiadás lesz a 2. (#2), májusban a 3. (#3) lesz és így tovább.

Nem! Maga a megrendelés történik 2 hónappal korábban a PREVIEWS katalógusból vagyis a webshopból. Az első megrendelésed fog 2 hónap múlva megérkezni, de ha folyamatosan rendelsz, akkor minden hónapban kiküldjük a képregényeket. A képregények egy adott hónap során heti ciklusokban jelenik meg, az összegyűlt képregényeket pedig postázzuk neked.

Utánrendelés lehetséges, de fontos figyelembe venni, hogy nem mindig van rá lehetőség! A webshopban elküldöd az igényedet a képregény megrendelésével, amiről e-mailben értesítőt kapsz. Mi utána nézünk, hogy beszerezhető-e, ha nem, akkor töröljük az utánrendelésed amiről persze szintén értesítünk e-mailben, ekkor már nincs további teendőd és ez azt jelenti, hogy nem tudjuk beszerezni. Ha megoldott az utánrendelés, akkor jelezzük e-mailben a tennivalókat (pl. számla kiküldése). Hogy ne aprózzuk el az utalásokat és a rendeléseket érdemes több tételt egyszerre után rendelni és egyszerre letudni, mint 2-3 naponta utalgatni és emailt küldözgetni. Az utánrendelésnek nincs többletköltsége.

Ennek több oka is lehet, amire sajnos nincs befolyásunk, ha tudjuk időben jelezni fogjuk! Legtöbb esetben a kiadó egyszerűen nem készül el időben az adott sorozat következő számával és emiatt elhalasztja a füzet megjelenését vagy a sorozat következő száma szüneteltetve van. Ilyenkor a befizetett összeg nem veszik el hiszen a képregény megrendelésre került csak később érkezik meg.

Egyrészt a borítóárhoz képest olcsóbban jutsz a képregényeidhez, másrészt biztos lehetsz benne, hogy nem maradsz le a következő számokról, mert automatikusan a megrendelési listádra kerülnek! Példa: feliratkozol a Superman sorozatra januárban a márciusban megjelenő füzetre, ezt áprilisban megkapod, majd a februári PREVIEWS katalógusban megjelenő áprilisi számot külön nem kell megrendelned, mert a sorozatra való feliratkozással automatikusan a megrendelési listádra kerül. Így biztos lehetsz benne, hogy a kedvenc szuperhősöd kalandjairól nem maradsz le!

A lehető legbiztonságosabban! Igyekszünk megfelelő csomagolóanyagot is találni, ami nem csak a terméket védi, de a környezetünket is. A vastagabb köteteknél a sarkokra is figyelünk, ha megoldott akkor sarokvédőket is használunk. A vékonyabb csomagoknál (1-2 füzet) figyelünk arra, hogy a csomagot ne tudják meghajlítani vagy megtörni, de a szándékosság ellen nehéz védekezni.

Egyelőre nem, de ha igény van rá megoldható.

Két lehetőség van: online utalással (azonnali) vagy közvetlen banki átutalással (megrendelés után). Utánvételes megrendelésre CSAK a képregényes tárolóeszközök esetében van lehetőség!

Ez egy nehéz kérdés. Ha biztosak lennénk abban, hogy mindenki minden esetben kifizeti a 2 hónap múlva érkező képregényeket vagy más termékeket, akkor nem így járnánk el. Viszont azt is megértjük ha még nem vásároltál nálunk és ezért Te vagy bizalmatlan felénk. Ha szeretnél személyesen is találkozni velünk, akkor elérhetőek vagyunk, de képregényes börzéken is gyakran vagyunk! 🙂

Többféle lehetőség is van:

  • előfizetéssel: előfizetsz egy vagy több képregényes sorozatra, így hónapról hónapra automatikusan kapod kedvezményesen a képregényeket
  • előrendeléssel: csak az adott terméket vásárolod meg
  • utánrendeléssel: a képregényt a hivatalos előrendelési időn kívül rendeled meg, elérhetőségét ellenőriznünk kell
  • készletről: a termék azonnal elérhető

Ez egy olyan nap, amikor a résztvevő amerikai képregényboltok teljesen ingyen adnak képregényeket mindenkinek, aki bemegy az üzletbe. Korábban ezt a napot minden év május első szombatján tartják (ennek írásakor az épp aktuális nap: 2020 május 2, szombat volt). Igen, ezek valóban ingyenesek, de a különböző üzletek, eltérő szabályozásokat alkalmaznak, hogy hány ingyenes képregényt kaphat az aki meglátogatja az üzletet. A részletekről mindig előre tájékozódni kell. Valójában csak ott van lehetőség ilyenkor ingyenes képregényekhez jutni, amelyek független képregény üzleteknek minősülnek és ezek mind Észak-Amerikában vannak! A boltoknak a részvétel önkéntes, tehát maguk döntik el, hogy részt vesznek-e vagy sem. Ha érdekelnek a további részletek és hogy hol tudsz ingyenes képregényeket átvenni keresd fel a www.freecomicbookday.com weboldalt. Mi is részt veszünk ezen az eseményen, ezeket a képregényeket ha ingyen nem is, de egy nagyon alacsony áron lehet megvásárolni tőlünk.

A webshop folyamatosan aktualizálva van, ennek ellenére előfordulhat, hogy a tartalom nem mindig lesz megfelelően pontos. Előfordulhat, hogy infók (például rajzolók nevei, leírások) megváltoznak vagy rosszul lesznek megadva. Több ezer termék esetében mindig előfordulhat, hogy hibák csúsznak be a legnagyobb alaposság ellenére is. A kínált termékeknél az is előfordulhat, hogy elérhetőségük megváltozik és készlethiány lesz.

Kérlek írj nekünk, ha:
-a webshopban hibát találsz (grafika, helyesírási hiba, rossz árazás…)
-további kérdésed vagy kérésed van a webshoppal kapcsolatban