PREVIEWS katalógus használata (előrendelés)

Mi az a PREVIEWS katalógus?

Hogyan használd a Previews katalógust, hogy tájékozódj az aktuális megjelenésekről

Ha valaha is belenéztél már a Previews katalógusba, akkor tudod, hogy rengeteg fantasztikus képregényt és terméket találsz benne. A „rengeteg” kissé alábecsülhető, mivel a minden hónapban megjelenő katalógus több száz oldalt tartalmaz a közelgő képregényekről és a kapcsolódó árucikkekről! Könnyen előfordulhat, hogy figyelmen kívül hagyunk egy új sorozatot, amelyet már nagyon olvasni szeretnénk, vagy figurákat amiket már kitennénk a polcra, ha ennyi átnézni való van. Ezért állítottuk össze ezt az útmutatót, amely segítségedre legyen, hogy hogyan használd a PREVIEWS katalógust, mint egy profi, hogy megrendelhesd azokat a fantasztikus képregényeket és termékeket, amelyeket hozzá szeretnéd adni a gyűjteményedhez!

Megjegyzés: mi itt a My Comic Center [ComicShop]-nál csak a képregényekkel foglalkozunk egyéb más termékek nem rendelhetőek.

Szóval, mi is az a PREVIEWS?

A PREVIEWS egy havonta megjelenő katalógus, amely egy helyen összegyűjti a kedvenc kiadók és beszállítók összes képregény címét és kapcsolódó termékekeit. Minden katalógus tele van egyedi kiadásokkal, puha- (Trade paperback – TPB/TP) és kemény fedeles (Hardcover – HC) kötetekkel,
könyvekkel, magazinokkal, kártyákkal, ruházati cikkekkel, játékokkal, figurákkal, modellekkel, gyűjthető tárgyakkal, játékokkal és még sok mással is! És ne aggódj – a PREVIEWS, a kiadó és a terméktípus szerint van (és színkód szerint) rendezve, megkönnyítve a keresést és a keresett rész
vagy elemek átlapozását. Az egyes tételek listáján megtalálhatod a szükséges információkat, például: a formátumot, a méretet, az oldalszámot, az árat, a kiadás dátumát, a raktári- vagy cikkszámot és a leíró szöveget, és szinte mindet tételt műalkotások vagy képek kísérnek. A PREVIEWS tele van alkotói
interjúkkal, munkatársak válogatásaival, a belső oldalakon a közelgő címek megjelenéseivel, valamint az előző naptári hónap legkelendőbb címeivel és termékeivel.

A PREVIEWS legfontosabb szempontja, hogy a katalógusban szereplő tételek várhatóan két-három hónappal később (vagy annál is később) szállítják ki. Például, ha megtaláltad a kívánt képregényt a PREVIEWS májusi számában, akkor számíthatsz arra, hogy júliusban jelenik meg. A katalógus
nagyszerű forrás lehet a kedvenc képregény sorozatodnak az alakulásáról vagy újak felfedezéséhez, amelyeket fel szeretnél venni a gyűjteményedbe (nem is beszélve az összes többi fantasztikus termékről, amelyet figyelni szeretnél tovább)!

A PREVIEWS katalógusokból írásunkkor 3 különböző kiadás van jelenleg, egy a fő PREVIEWS katalógus, ahol minden megtalálsz ahogy ezt fentebb is írtuk, a másik kettő a DC és a Marvel kiadók katalógusai. Egy darabig kapható volt az Image kiadótól is katalógus, de ez már sajnos nincs.

Saját tapasztalatainkat írjuk le a katalógus használatáról:

  • ha többféle kiadó képregényeit olvasod, pl. DC, Image, Dark Horse és Valiant, akkor érdemes a fő katalógust beszerezni, ami amúgy egy képregény árába kerül csak,
  • ha egy kiadó képregényeit olvasod és ezek a DC vagy Marvel közé tartoznak, akkor érdemes csak a saját DC PREVIEWS vagy Marvel PREVIEWS katalógusokat megrendelni.

Természetesen ha a kiadók és más képregényekkel foglalkozó weboldalakról informálódsz akkor ezekre sem feltétlenül van szükséged. Mi, itt a My Comic Center-nél, viszont előszeretettel lapozgatjuk a katalógusokat és innen választjuk ki a számunkra ígéretesnek ígérkező részeket vagy sorozatokat.

Ha viszont egyáltalán nem szeretsz katalógust lapozgatni a mai modern világban, akkor természetesen lehetőséged van a PREVIEWS alkalmazást is letölteni Androidra és iOS-re is. Ebben az alkalmazásban is megvásárolhatod a fő PREVIEWS katalógust ha át akarod lapozni, viszont nagy előnye, hogy a DC, Marvel és Image PREVIEWS katalógusok ingyenesen elérhetőek.

Itt találod meg őket:

PREVIEWS.com oldalon aktuális katalógusok megtekitéséhez kattints ide.

Az ikonokra klikkelve le tudod tölteni a neked megfelelő alkalmazást:

Bónusz: ha megvásárolod a fő PREVIEWS katalógust, akkor találsz benne egy kódot, amivel az alkalmazásban elérhetővé teheted a teljes PREVIEWS katalógust, így otthon és útközben is mindig eléred.

Katalógusok borítóképei: